PEC Zwolle verslaat Ajax in eigen huis

PEC Zwolle heeft zondagmiddag in een verrassende wending Ajax in eigen huis verslagen met 2-0. De Zwolse ploeg heeft hiermee een belangrijke stap gezet in de strijd om degradatie.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Ajax de grote favoriet. De Amsterdammers hadden de laatste vier competitiewedstrijden gewonnen en PEC Zwolle stond onderaan in de stand. Het enthousiasme was daarom groot bij de Zwolse fans toen hun ploeg al na 10 minuten op voorsprong kwam. Guus Til kopte een vrije trap van Bram van Polen binnen.

Ajax probeerde daarna snel de gelijkmaker te maken, maar PEC Zwolle verdedigde met man en macht. De Zwolse ploeg kreeg zelfs een aantal goede kansen om de score te verdubbelen. In de 35e minuut was het dan eindelijk raak. Jesper Drost schoot na een goede actie van Til de 2-0 binnen.

In de tweede helft probeerde Ajax nog terug te komen in de wedstrijd, maar PEC Zwolle hield stand. De Amsterdammers waren niet bij machte om voor gevaar te zorgen en PEC Zwolle kon de wedstrijd rustig uitspelen. Het is de eerste keer in 10 jaar dat PEC Zwolle weet te winnen van Ajax.

Door de overwinning stijgt PEC Zwolle naar de 13e plaats in de stand. Ajax blijft op de tweede plaats staan, maar ziet de achterstand op koploper PSV groeien naar 4 punten.

Unieke prestatie voor PEC Zwolle

De overwinning op Ajax is een unieke prestatie voor PEC Zwolle. De Zwolse ploeg heeft nog nooit eerder in de eredivisie weten te winnen van de Amsterdammers. De laatste keer dat PEC Zwolle een wedstrijd van Ajax won, was in 2010 in de beker.

De zege op Ajax is extra bijzonder omdat PEC Zwolle onderaan in de stand stond. Het is de eerste keer in dit seizoen dat PEC Zwolle weet te winnen van een ploeg uit de top 5.

Ajax teleurstelt

Voor Ajax is de nederlaag tegen PEC Zwolle een grote teleurstelling. De Amsterdammers waren voorafgaand aan de wedstrijd de grote favoriet, maar wisten geen vuist te maken.

Ajax was vooral in de eerste helft erg matig. De ploeg had moeite om kansen te creëren en was slordig in balbezit. In de tweede helft probeerde Ajax nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar het was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden.