PEC ZWOLLE VERSLAAT VOLENDAM NAADEEL

De kersverse koploper PEC Zwolle wist zaterdagavond na een spannende wedstrijd met 3-2 te winnen van Volendam.

Zoals verwacht begonnen de Volendammers uitstekend aan de wedstrijd. Ze namen het initiatief en wisten ook twee keer te scoren in de eerste helft. In de tweede helft kwam PEC Zwolle echter sterk terug en wist het de wedstrijd nog in hun voordeel te beslissen.

Het eerste bedrijf was voor de Volendammers. Al in de zesde minuut opende Robert Mühren de score na een mooie aanval over links. De bezoekers lieten zich echter niet van de wijs brengen en wisten halverwege de eerste helft op gelijke hoogte te komen. Na een voorzet van rechts kon Sai van Wermeskerken de bal binnenschieten. Nog voor rust wist Volendam wederom op voorsprong te komen. Na een overtreding op Mühren scoorde Martijn Kaars met een strafschop de 2-1 voorsprong voor de bezoekers.

PEC Zwolle kwam na rust beter uit de kleedkamer. Al snel in de tweede helft wist Lennart Thy op aangeven van Slobodan Tedic de gelijkmaker binnen te schieten. Nog geen tien minuten later zette Bram van Polen de thuisploeg op voorsprong na een mooie aanval over links. De Volendammers wisten geen vuist meer te maken en PEC Zwolle sleepte zo de drie punten binnen.

Voor PEC Zwolle was het de eerste overwinning in de eredivisie dit seizoen. De ploeg van Dick Schreuder staat nu bovenaan met zes punten uit drie wedstrijden. Volendam is na drie duels nog puntloos en staat laatste.