Portugal – Kroatië

De halve finale van het Europees Kampioenschap Voetbal 2021, tussen Portugal en Kroatië, was een wedstrijd vol spanning en drama. Beide teams wilden doorstoten naar de finale, maar slechts één kon zegevieren.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat dit een gevecht zou worden tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Portugal, de regerend Europees kampioen, nam het op tegen Kroatië, de runner-up van het WK 2018. Beide teams beschikten over getalenteerde spelers en een sterke teammentaliteit.

In de eerste helft waren beide teams voorzichtig en probeerden ze geen fouten te maken. Geleidelijk aan begon Portugal de overhand te krijgen en creëerde het enkele kansen. De Kroaten bleven echter gevaarlijk op de counter en hadden ook enkele goede mogelijkheden.

De tweede helft begon met meer tempo en intensiteit. Portugal bleef het initiatief nemen, maar Kroatië was steeds gevaarlijker in de tegenaanval. In de 57e minuut kwam Kroatië op voorsprong door een doelpunt van Ivan Perišić. Het stadion ontplofte van vreugde, maar Portugal weigerde op te geven.

Slechts enkele minuten later maakte Bruno Fernandes gelijk met een schitterend schot van buiten de zestien. Het was een moment van pure klasse dat het spel helemaal openbrak. Beide teams bleven aanvallen en er waren kansen aan beide kanten.

In de blessuretijd leek Portugal de winnende goal te hebben gescoord, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het was een hartverscheurende klap voor de Portugezen, maar ze gaven niet op. In de laatste minuut kreeg Cristiano Ronaldo nog een kans, maar zijn schot ging naast.

De wedstrijd eindigde in 1-1 en moest beslist worden via penalty's. Kroatië won de penaltyreeks met 4-2 en plaatste zich voor de finale. Het was een terechte overwinning voor een team dat een geweldige wedstrijd had gespeeld en nooit had opgegeven.

Portugal was teleurgesteld om te verliezen, maar ze hadden hun hoofd omhoog gehouden. Ze hadden een geweldig toernooi gehad en konden trots zijn op hun prestaties. Kroatië daarentegen was dolblij om door te gaan naar de finale. Ze hadden een moeilijke wedstrijd gehad, maar ze hadden hun vastberadenheid en teamgeest getoond.

De halve finale tussen Portugal en Kroatië was een wedstrijd die alles had: spanning, drama en kwaliteit. Het was een wedstrijd die de fans nooit zullen vergeten.