PSG – Girona: Een gelukkige overwinning voor de Parijzenaren

In de groepsfase van de Champions League troffen Paris Saint-Germain en Girona elkaar in het Parc des Princes. De Franse topclub ging als grote favoriet de wedstrijd in, maar het was Girona dat de eerste helft domineerde. De Spaanse ploeg kreeg enkele goede kansen, maar slaagde er niet in om te scoren.

Na de rust kwam PSG beter in de wedstrijd en kreeg het ook enkele goede kansen. In de 75e minuut was het dan raak voor de Parijzenaren. Kylian Mbappé scoorde na een mooie pass van Lionel Messi. Girona probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar het lukte de Spanjaarden niet om te scoren.

PSG won uiteindelijk met 1-0, maar het was een gelukkige overwinning voor de Parijzenaren. Girona speelde een goede wedstrijd en verdiende misschien wel een punt. De Spaanse ploeg zal vertrouwen putten uit deze wedstrijd en zal hopen op een goed resultaat in de returnwedstrijd.

Een blunder van de Girona-doelman

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam voort uit een blunder van de Girona-doelman Paulo Gazzaniga. De Argentijnse doelman liet een schot van Mbappé los en de bal rolde zo het doel in. Het was een dure fout van Gazzaniga, die zijn ploeg de overwinning kostte.

Girona verdiende misschien wel een punt

Ondanks de nederlaag speelde Girona een goede wedstrijd. De Spaanse ploeg was vooral in de eerste helft de betere ploeg en kreeg enkele goede kansen. Als Girona het geluk had gehad om een van die kansen te benutten, had de wedstrijd wel eens anders kunnen lopen.

PSG moet nog verbeteren

PSG won weliswaar de wedstrijd, maar het spel van de Parijzenaren was niet altijd overtuigend. De Franse topclub had moeite om het tempo van de wedstrijd te controleren en kreeg enkele goede kansen tegen. PSG zal nog moeten verbeteren als het dit seizoen succesvol wil zijn in de Champions League.

• Sterspeler Mbappé redt PSG
  • Kylian Mbappé was de matchwinner voor PSG. De Franse aanvaller scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en was de hele wedstrijd een gevaar voor de Girona-verdediging.