PSV Champions League

Na een valse start in de Champions League met een nederlaag bij Juventus, was de eerste thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal cruciaal voor PSV om de eerste punten te pakken.

Voor Trainer Roger Schmidt was dit een speciale wedstrijd aangezien hij de afgelopen jaren hoofdtrainer was bij Sporting Lissabon.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na een kwartier op voorsprong door een prachtige goal van Jerdy Schouten. PSV was de bovenliggende partij in de eerste helft en had dan ook een aantal goede kansen om de voorsprong uit te bouwen.

Sporting kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd en zette PSV meer onder druk.

In de 78e minuut viel de gelijkmaker voor Sporting, een domper voor PSV omdat het in de slotfase nog een aantal kans kreeg op de overwinning. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor beide ploegen op 1 punt staan in de groepsfase.

PSV moet de komende wedstrijden gaan winnen om kans te maken op een plaats in de knock out fase van de Champions League.