PSV - N.E.C: De Eindhovenaren Overwinnen de Nijmegenaren

Afgelopen zaterdag was het Eindhoven tegen Nijmegen in de Eredivisie. PSV ontving N.E.C. in het Philips Stadion en won met 2-0. Al na 9 minuten viel Kodai Sano, verdediger van N.E.C., uit met een rode kaart. Dit gaf de thuisploeg een duidelijk voordeel.

PSV maakte al snel gebruik van de overmacht. Luuk de Jong scoorde in de 11e minuut uit een penalty. Vijf minuten later verdubbelde Guus Til de score. De Nijmeegse ploeg kon het vervolgens niet meer bolwerken tegen het aanvallende spel van de Eindhovenaren.

PSV-trainer Roger Schmidt was tevreden over de prestatie van zijn team. "We hebben het goed gedaan, vooral na de rode kaart. We hebben meteen de controle over de wedstrijd genomen en zijn blijven voetballen." Ook N.E.C.-trainer Rogier Meijer gaf toe dat PSV verdiend had gewonnen. "We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt met die rode kaart. Daarna was het lastig om terug te komen in de wedstrijd."

Door de overwinning blijft PSV koploper in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben nu 13 punten uit 5 wedstrijden. N.E.C. staat met 5 punten uit 5 wedstrijden op de 11e plaats.

PSV zal woensdagavond in de Champions League in actie komen tegen Manchester City. N.E.C. speelt op zondagavond thuis tegen Excelsior.