PSV - N.E.C: Een duel vol verrassingen

Het Philips Stadion was afgelopen zaterdag het decor voor een boeiend duel tussen PSV en N.E.C. De wedstrijd kende een opmerkelijke start, waarbij N.E.C.'s Kodai Sano al na negen minuten met rood van het veld werd gestuurd. Dit gaf PSV een numeriek voordeel, wat zich snel vertaalde in een doelpunt van Luuk de Jong uit een penalty.

Guus Til verdubbelde kort daarna de voorsprong voor de Eindhovenaren. Hierna kreeg PSV volop kansen om de score verder op te voeren, maar de Nijmeegse doelman Mattijs Branderhorst hield zijn team met een aantal katachtige reddingen in de wedstrijd.

In de tweede helft probeerde N.E.C. ondanks de ondertal-situatie terug in de wedstrijd te komen, maar de Eindhovenaren gaven geen krimp. PSV bleef geduldig de bal rondspelen en creëerde nog enkele kansen.

Uiteindelijk bleef het bij 2-0, waarmee PSV de koppositie in de Eredivisie verstevigde. N.E.C. blijft ondanks de nederlaag op een verdienstelijke elfde plaats staan.

Het duel tussen PSV en N.E.C. was er eentje met twee gezichten. In de eerste helft was PSV oppermachtig, terwijl N.E.C. in de tweede helft met veel strijd en passie probeerde terug te komen in de wedstrijd. Het numerieke voordeel van PSV bleek uiteindelijk doorslaggevend, maar de Nijmeegse ploeg liet zien dat ze over genoeg veerkracht beschikken om dit seizoen in de Eredivisie mee te draaien.

Voor PSV was dit de eerste overwinning in de Eredivisie na twee gelijke spelen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij zal het volgende weekend op bezoek gaan bij sc Heerenveen. N.E.C. ontvangt dan Heracles Almelo in de Goffert.