PSV - PEC: De thuisploeg speelde alsof we er niet waren!

De wedstrijd PSV - PEC was een enerverende en spectaculaire aangelegenheid. Het Eindhovense publiek kreeg waar voor hun geld, want de thuisploeg speelde alsof ze er niet waren! PEC Zwolle wist echter stand te houden en wist zelfs een paar keer gevaarlijk te worden. Uiteindelijk trok PSV aan het langste eind en won met 6-0.

Een droomstart voor PSV

PSV begon de wedstrijd sterk en wist al snel een paar mogelijkheden te creëren. In de 9e minuut was het Ricardo Pepi die de score opende met een prachtig afstandsschot. Dit was het begin van een ware doelpuntenregen, want in de 40e minuut verdubbelde Noa Lang de score met een eveneens fraai doelpunt. Nog geen tien minuten later maakte Malik Tillman er 3-0 van, waardoor de thuisploeg al met een comfortabele voorsprong de rust in ging.

PEC houdt stand, maar verliest toch

PEC Zwolle wist echter stand te houden in de tweede helft en kreeg zelfs een paar goede kansen. Jasper Schendelaar wist zelfs een keer te scoren, maar helaas voor de uitploeg werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. In de 71e minuut maakte Jasper Schendelaar alsnog een doelpunt, maar dit keer was het een eigen doelpunt. Johan Bakayoko maakte in de 89e minuut de 6-0, waardoor de wedstrijd definitief beslist was.

Een terechte overwinning voor PSV

PSV was over de hele linie de betere ploeg en verdiende de overwinning dan ook. PEC Zwolle wist echter stand te houden en wist zelfs een paar keer gevaarlijk te worden. Uiteindelijk was het klasseverschil te groot en trok PSV aan het langste eind. Een terechte overwinning voor de thuisploeg, die hiermee zijn ongeslagen reeks in de Eredivisie voortzette.