PSV speelt PEC Zwolle van het veld!

PSV heeft zaterdagavond PEC Zwolle een lesje voetbal gegeven in het Philips Stadion. De Eindhovenaren wonnen met maar liefst 6-0 en blijven daardoor foutloos in de Eredivisie. Ricardo Pepi, Noa Lang, Malik Tillman, Jasper Schendelaar (eigen doelpunt) en Johan Bakayoko maakten de doelpunten.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en kwam al in de negende minuut op voorsprong door Pepi. De Amerikaan profiteerde van een fout in de Zwolse verdediging en schoot de bal hard in de hoek.

PEC Zwolle probeerde daarna terug te komen in de wedstrijd, maar de Eindhovenaren waren veel te sterk. In de 40ste minuut verdubbelde Lang de score met een prachtige vrije trap. Vijf minuten later maakte Tillman er zelfs 3-0 van.

Na rust ging PSV gewoon door met scoren. In de 58ste minuut maakte Pepi zijn tweede van de avond. In de 71ste minuut maakte Schendelaar ongelukkig een eigen doelpunt. En in de 89ste minuut maakte Bakayoko er nog 6-0 van.

Door de overwinning komt PSV op 30 punten uit tien wedstrijden. PEC Zwolle blijft op zeven punten staan en staat daardoor op de zestiende plaats.

Een avond om nooit te vergeten

Voor PSV was het een avond om nooit te vergeten. De Eindhovenaren speelden fantastisch en gaven PEC Zwolle geen enkele kans. Het was de eerste keer dit seizoen dat PSV met meer dan drie doelpunten verschil wist te winnen.

Noa Lang was na afloop van de wedstrijd euforisch. "Dit was echt een geweldige avond", zei de aanvaller. "We hebben fantastisch gespeeld en PEC Zwolle geen moment in de wedstrijd laten komen. Ik ben heel blij met mijn doelpunt en mijn assist.".

Ook trainer Ruud van Nistelrooij was tevreden. "We hebben vandaag een complete wedstrijd gespeeld", zei de coach. "We hebben goed verdedigd, de kansen die we kregen benut en PEC Zwolle geen enkel moment in de wedstrijd laten komen. Ik ben heel trots op mijn spelers.".

PSV speelt volgende week zaterdag uit tegen FC Utrecht. PEC Zwolle speelt een dag later thuis tegen FC Emmen.