Rayo - Osasuna

De wedstrijd tussen Rayo Vallecano en CA Osasuna was een ware achtbaan van emoties. Het publiek in het Estadio de Vallecas zat op het puntje van hun stoel toen beide ploegen volop strijd leverden voor de overwinning.

De thuisploeg Rayo ging hoopvol van start en nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief. De spelers van Osasuna verdedigden echter goed en hielden de schade beperkt.

In de 27e minuut brak het ijs eindelijk voor Rayo. Raúl García de Haro profiteerde van een voorzet van Isi Palazón en kopte de bal onhoudbaar binnen. Het stadion ontplofte van vreugde, maar de vreugde was van korte duur.

Vijf minuten later sloeg Osasuna terug. Abde Ezzalzouli nam de bal fraai aan en gaf een steekpass op Ezequiel Ávila. De Argentijnse spits bleef koelbloedig en schoot de bal laag in de hoek.

De tweede helft was even spannend als de eerste. Beide ploegen kregen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het was uiteindelijk Rayo dat aan het langste eind trok.

In de 66e minuut maakte Andrei Rațiu er 2-1 voor Rayo. De Roemeense verdediger kopte een vrije trap van Óscar Trejo binnen. Het stadion ging opnieuw in extase.

In de slotfase van de wedstrijd sloegen de bezoekers nog een keer toe. Unai López maakte er 3-1 voor Osasuna, waardoor de thuisploeg de punten moest delen.

Ondanks het gelijkspel was het een onvergetelijke avond voor de fans van beide ploegen. De wedstrijd bood spektakel, spanning en emotie. Het was een ware achtbaan van emoties die de toeschouwers niet snel zullen vergeten.

Rayo Vallecano blijft door het gelijkspel op de 12e plaats staan in de La Liga-ranglijst. CA Osasuna staat op de 8e plaats.