RBC Leipzig het Parys in nood

De eerste wedstrijd van de Champions League tussen Leipzig en PSG was een spannende en boeiende aangelegenheid, waarbij beide teams kansen kregen om het verschil te maken. Leipzig kwam met een vroege voorsprong, maar PSG kwam sterk terug en scoorde tweemaal in de tweede helft. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Leipzig begon sterk en nam in de 10e minuut de leiding door Emil Forsberg. De Zweedse middenvelder schoot van buiten de zestienmeter hard binnen, waarbij de bal via de onderkant van de lat het doel in vloog.

PSG reageerde goed op de vroege tegentreffer en kreeg een aantal goede kansen om gelijk te maken. Neymar had een paar gevaarlijke schoten, maar hij kon de Leipzig-doelman Peter Gulacsi niet passeren.

In de tweede helft zette PSG nog meer druk en werd Leipzig teruggedrongen op eigen helft. De Franse kampioen kreeg een aantal corners en vrije trappen, maar het was Kylian Mbappé die uiteindelijk de gelijkmaker scoorde.

De Franse aanvaller ontving de bal aan de linkerkant en dribbelde naar binnen. Hij passeerde een paar Leipzig-verdedigers en schoot vervolgens met zijn rechtervoet laag in de hoek.

PSG bleef drukken en scoorde 10 minuten later opnieuw. Deze keer was het Neymar die de trekker overhaalde. De Braziliaan ontving de bal aan de rand van het strafschopgebied en schoot met zijn linkervoet hoog in de hoek.

Leipzig probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar het slaagde er niet in om nog een doelpunt te maken. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Het was een verdiend resultaat voor beide teams, die allebei een goede prestatie op de mat legden. Leipzig speelde een sterk eerste helft, maar PSG was de betere ploeg in de tweede helft.

De returnwedstrijd in Parijs wordt gespeeld op 8 maart. PSG heeft een klein voordeel met een gelijkspel in eigen huis, maar Leipzig zal er alles aan doen om zich te kwalificeren voor de kwartfinales.