RKC-Vitesse: Spektakel zonder winnaar

RKC maakt indruk, Vitesse teleurstelt

Waalwijk, 19 februari - In een spectaculaire wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie zijn RKC Waalwijk en Vitesse zondag op 2-2 gedeeld. RKC maakte vooral in de eerste helft veel indruk, terwijl Vitesse ver onder zijn niveau speelde.

De thuisploeg nam al in de vijfde minuut de leiding via een prachtige treffer van Patrick Vroegh. De vleugelspits omspeelde twee Vitesse-verdedigers en schoot de bal hard in de rechterhoek. RKC bleef daarna de bovenliggende partij en kreeg nog enkele goede kansen.

Vitesse begon de tweede helft beter, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. RKC daarentegen bleef kansen creëren en in de 65e minuut was het opnieuw Vroegh die scoorde. Deze keer knikte hij een voorzet van Ahmed Touba binnen.

Toen leek de wedstrijd gespeeld, maar Vitesse kwam toch nog terug. In de 75e minuut maakte Daan Huisman de aansluitingstreffer en in de slotfase zorgde Gabriel Vidovic voor de gelijkmaker. De spits profiteerde van een miscommunicatie in de RKC-verdediging.

RKC tevreden, Vitesse teleurgesteld

Na afloop was RKC-trainer Joseph Oosting tevreden met het resultaat. "We hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld en veel kansen gecreëerd. Het is jammer dat we niet gewonnen hebben, maar we kunnen trots zijn op onze prestatie."

Vitesse-trainer Phillip Cocu was teleurgesteld over het optreden van zijn ploeg. "We hebben vandaag veel te weinig gebracht. We waren niet scherp genoeg en maakten te veel fouten. Dit is een wedstrijd om snel te vergeten."

Stand in de Keuken Kampioen Divisie

Na dit gelijkspel staat RKC Waalwijk op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met 40 punten uit 25 wedstrijden. Vitesse staat op de tweede plaats, met 54 punten uit 25 wedstrijden. De top drie wordt gecompleteerd door PEC Zwolle, dat 55 punten heeft.