Ronde van Vlaanderen vrouwen

De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen is een van de meest iconische eendaagse wielerwedstrijden in het vrouwenwielrennen. De race staat bekend om zijn uitdagende parcours, dat renners langs de kasseistroken en hellingen van Vlaanderen leidt.

De race werd voor het eerst gehouden in 2004 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze wedstrijden in het vrouwenwielrennen. De winnaarslijst van de race omvat enkele van de grootste namen in de sport, waaronder Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Lotte Kopecky.

In 2023 werd de race gewonnen door Lotte Kopecky. De Belgische renster reed een indrukwekkende solovlucht in de laatste kilometers van de race en won met een voorsprong van meer dan een minuut.

De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen is een ware test van uithoudingsvermogen, kracht en tactiek. De race is een favoriet bij zowel renners als fans, en het belooft altijd een spannende en onvergetelijke dag van racen te worden.
Hier zijn enkele interessante weetjes over de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen:
  • De race wordt verreden over een afstand van ongeveer 150 kilometer.
  • Het parcours omvat 17 hellingen en 9 kasseistroken.