RWDM Eupen

Twee werelden kwamen zondagmiddag tegen elkaar uit in het Edmond Machtensstadion. Enerzijds het RWDM van coach Vincent Euvrard, dat dit seizoen al tegen twee Limburgse teams speelde en nog geen punten pakte. Anderzijds het Eupen van Edward Still, dat uit de voorbije twee matchen wel vier punten pakte en goed op dreef is.

Het was Eupen dat in de beginfase van de wedstrijd het meeste balbezit had, maar echte kansen kreeg het niet. De thuisploeg was daarentegen wel meteen gevaarlijk. In de 13e minuut dwong Deniz Undav doelman Nurudeen met een stevig schot tot een puike redding. Vijf minuten later was het wél raak voor RWDM. Na een misverstand in de Eupense defensie kon Kembo Uba Masudi de bal onderscheppen en hij scoorde beheerst: 1-0.

Eupen leek aangeslagen door de tegengoal en zakte weg. RWDM bleef beter spelen en kreeg via Masudi nog enkele goede kansen. De bezoekers konden echter niet meer scoren voor de rust.

In de tweede helft kwam Eupen beter uit de startblokken en was het meteen dicht bij de gelijkmaker. Isaac Nuhu kopte echter naast. RWDM bleef kansen krijgen, maar ook Masudi miste tot tweemaal toe van dichtbij. In de slotfase werd het nog even spannend. In de 76e minuut kopte Siebe Schrijvers een hoekschop van Kenny Rocha Santos binnen: 1-1.

RWDM bleef echter aandringen en in de 84e minuut was het invaller Laurent Lemoine die de winnende treffer maakte. Hij profiteerde van een blunder van Eupen-doelman Nurudeen en scoorde in het lege doel: 2-1.

Door deze zege klimt RWDM naar de 13e plaats in de stand. Eupen zakt naar de 11e plaats.