Selami Karaibrahimgil




Aslında onu hep Modern Folk Üçlüsü'nde tanıdık. Ama o önce TRT'de çalışmış, sonra turizm bakanlığı yapmış biriydi. Ama biz onu o üçlüde görünce birden kendimize yakın bulmuştuk. Sanki bizim arkadaşımızdı, mahalleden çocuktu. O öyle bir şeydi. Sonra hayatını anlatan bir kitap yazdı; "Ben Sana Vurgunum." Okudum. Hayatını okuyunca daha da sevdim. Bir adamın nasıl sanatla iç içe geçtiğini gördüm. Nota bilmezken şarkı söyleyen, sonra nota öğrenen, sonra şarkı besteleyen, sonra bestelerini söyleyen bir adamın hikayesiydi. Bu hikayede çok şey vardı. Azim vardı, kararlılık vardı, sevgi vardı, tutku vardı. Ve en önemlisi de inanç vardı. Ben o kitabı okuduktan sonra Selami Karaibrahimgil'i daha da çok sevdim.

Modern Folk Üçlüsü diyorum ama aslında onlar bir grup değildi. Üç arkadaştılar. Bir araya gelmişlerdi, şarkılar söylüyorlardı. Sonra bir gün TRT'ye gittiler, orada bir yarışmaya katıldılar ve birinci oldular. Ondan sonra da ünleri artmaya başladı. Ama onlar sadece şarkı söylemiyorlardı. Tiyatro da yapıyorlardı. Özellikle "Turne" adlı oyunları çok ünlüydü. O oyunda Selami Karaibrahimgil, bir köylüyü oynuyordu. O köylü öyle güzel oynuyordu ki herkes onu çok seviyordu.

Selami Karaibrahimgil, çok sevilen bir sanatçıydı. Onun şarkıları herkesin dilindeydi. "Ben Sana Vurgunum", "Gülümse", "Türkiyem" gibi şarkıları hala dinliyoruz. O bizim hayatımızın bir parçası oldu. Ve biz onu hep sevmeye devam edeceğiz.