Sharks vs Munster

Die Sharks het Saterdag die rooitroudse Ierse span, Munster, in Durban met 41-24 geklop in 'n United Rugby Championship-botsing. Die haaie het 'n sterk begin gemaak en het die telling op 14-0 gebring met twee vinnige drieë binne die eerste 10 minute. Munster het teruggeveg en het die tekort tot 14-10 verminder, maar die Sharks het aanhou aanval en het hul voorsprong met nog 'n drie uitgebrei net voor rusttyd. Munster het weer teruggeveg in die tweede helfte, maar die Sharks het te sterk vir hulle gebly en het uiteindelik gemaklik gewen.

Die Sharks het die wedstryd sterk begin en het in die tweede minuut 'n drie gedruk toe Curwin Bosch 'n skop oor die lyn geskiet het en Makazole Mapimpi het die bal opgetel en oor die lyn gestorm het. Die Sharks het hul voorsprong in die tiende minuut uitgebrei toe Boeta Chamberlain 'n drie gedruk het nadat hy 'n los bal opgetel het. Munster het teruggeveg en het hul eerste drie in die 20ste minuut gedruk toe Gavin Coombes 'n gaping in die Sharks-verdediging gevind het. Munster het weer in die 30ste minuut gedruk toe Craig Casey 'n drie gedruk het nadat hy 'n goeie lopie van Conor Murray ontvang het. Die Sharks het egter weer beheer geneem en het hul voorsprong met nog 'n drie uitgebrei net voor rusttyd toe Marius Louw 'n skop oor die lyn geskiet het en S'busiso Nkosi het die bal opgetel en oor die lyn gestorm het.

Munster het weer teruggeveg in die tweede helfte en het hul derde drie in die 50ste minuut gedruk toe Keith Earls 'n gaping in die Sharks-verdediging gevind het. Munster het egter nie nader gekom nie, aangesien die Sharks te sterk vir hulle gebly het en uiteindelik gemaklik gewen het. Die Sharks het hul oorwinning te danke aan 'n sterk spanpoging, maar Curwin Bosch het veral beïndruk met sy skopproduksie. Hy het al die Sharks se omskeppings en twee strafdoele verdoel, en hy het ook 'n drie gedruk.

Dit was die Sharks se eerste oorwinning oor Munster sedert 2018 en dit was 'n belangrike oorwinning vir hulle in hul soeke na 'n plek in die URC-uitspeelrondes. Die Sharks is nou derde op die URC-ranglys met 22 punte uit 10 wedstryde, terwyl Munster negende is met 14 punte uit 9 wedstryde.