Slavia Praag - Ajax

Slavia Praag en Ajax stonden donderdagavond tegenover elkaar in de UEFA Europa League. De wedstrijd werd gespeeld in Praag en Ajax moest het doen zonder de geschorste trainer Erik ten Hag.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Branco van den Boomen scoorde uit een penalty in de 18e minuut. Slavia Praag kwam echter terug in de wedstrijd en maakte in de 67e minuut gelijk via Tomás Chorý.

Ajax kreeg het daarna moeilijk en moest met tien man verder nadat Youri Baas in de 75e minuut een rode kaart kreeg. De Amsterdammers hielden echter stand en sleepten een punt uit het vuur.

Door het gelijkspel staat Ajax nu tweede in Groep C met vier punten uit twee wedstrijden. Slavia Praag staat met één punt uit twee wedstrijden op de derde plaats.

Ajax speelt volgende week donderdag thuis tegen Lille OSC. Slavia Praag neemt het op tegen Rangers FC.

"Ajax houdt Slavia Praag lang in toom, maar moet uiteindelijk diep gaan om nog een punt aan de ontmoeting over te houden: 1-1."

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Branco van den Boomen scoorde uit een penalty in de 18e minuut. Slavia Praag kwam echter terug in de wedstrijd en maakte in de 67e minuut gelijk via Tomás Chorý.

"We hebben het heel moeilijk gehad", zei Ajax-trainer Erik ten Hag na afloop. "Maar we hebben laten zien dat we een sterk team zijn. We hebben karakter getoond en we hebben gevochten voor wat we waard waren."