Slovakien mot Sverige

Slovakien tog emot Sverige i Nations Leagues gruppspel på torsdagskvällen, den 22 september 2023. Matchen spelades på Tehelne Pole i Bratislava, och hemmalaget Slovakien tog ledningen med 1-0 i den 44:e minuten genom ett mål av David Strelec. Sverige kvitterade i den 72:a minuten genom Ken Sema, men Slovakien återtog ledningen i den 82:a minuten genom ett mål av Yasin Ayari. Sverige lyckades dock kvittera igen i den 90:e minuten genom ett mål av Anthony Elanga, vilket gav dem en poäng i matchen.

Resultatet innebär att Sverige nu har fyra poäng efter tre matcher i Nations League, medan Slovakien har två poäng efter fyra matcher. Sverige ligger för närvarande på andra plats i gruppen, medan Slovakien ligger på tredje plats.

Matchen var en jämn affär, och båda lagen hade chanser att vinna. Sverige hade ett litet övertag i bollinnehav och skott på mål, men Slovakien var effektivare i sina avslut.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson var besviken över resultatet, men han berömde sina spelare för deras insats. "Jag är besviken över att vi inte vann, men jag är nöjd med lagets prestation. Vi spelade bra och skapade många chanser. Vi måste bara vara mer effektiva i våra avslut", sade Andersson.

Slovakiens förbundskapten Francesco Calzona var nöjd med resultatet. "Jag är glad över att vi fick en poäng. Vi spelade bra och kämpade hårt. Vi förtjänade att vinna, men vi är nöjda med en poäng", sade Calzona.

Matchen bevittnades av 12 000 åskådare, och det var en bra stämning på arenan. Båda lagen fick stöd av sina fans, och det var en festlig atmosfär.

Nästa match för Sverige i Nations League är borta mot Serbien den 24 september 2023. Slovakien möter samma dag Norge på hemmaplan.