Standard – Westerlo

Het was een koude en natte avond in Luik toen Standard en Westerlo elkaar troffen in de Jupiler Pro League. De thuisploeg was vastbesloten om hun ongeslagen thuisrecord te behouden, terwijl de bezoekers op zoek waren naar hun eerste overwinning op Sclessin in meer dan tien jaar.

De wedstrijd begon fel, met beide teams die agressief op zoek gingen naar een vroege voorsprong. Standard had het meeste balbezit, maar Westerlo was gevaarlijk in de counter.

In de 12e minuut brak de ban toen Matija Frigan een voorzet van Lyle Foster binnenkopte. Het doelpunt gaf Westerlo een boost, en ze begonnen Standard steeds meer onder druk te zetten.

Tien minuten na rust verdubbelde Westerlo hun voorsprong. Nacer Chadli speelde een prachtige pass over de verdediging van Standard en vond Thomas Henry, die kalm binnen schoot.

Standard probeerde een comeback te maken, maar Westerlo was goed georganiseerd en gaf geen kansen weg. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Westerlo, die daarmee hun eerste zege op Sclessin sinds 2012 boekte.

De overwinning was een grote opsteker voor Westerlo, die nu op de zesde plaats staat in de Jupiler Pro League. Voor Standard was het een teleurstellende avond, maar ze blijven wel op de eerste plaats staan.

De wedstrijd was ook een mooie overwinning voor de neutrale toeschouwer. Het was een spannende en open wedstrijd, met veel kansen voor beide teams. Het toont aan dat de Jupiler Pro League een van de meest competitieve competities in Europa is.