Suid-Afrika vs Argentinië

Die Springbokke het Saterdag hul kant geblaas en Argentinië met 27-7 in Nelspruit geklop om die Rugbykampioenskap met 19 punte te wen.

Die oorwinning beteken dat Suid-Afrika nou die Rugbykampioenskap-trofee vir 'n rekord-vyfde keer hou.

Die Springbokke het 'n dominante vertoning gelewer en hul teenstanders in al die aspekte van die spel oortref.

Die voorspelers was fisiek en het die Argentynse skrum oorheers, terwyl die agterlyn gevaarlik was met die bal in die hand.

Damian de Allende het 'n pragtige drie gedruk in die eerste helfte, terwyl Makazole Mapimpi en Lukhanyo Am ook oor die lyn gehardloop het.

Handré Pollard het 12 punte met die stewel bygevoeg, insluitend 'n strawwe doelskop wat die telling in die tweede helfte oopgemaak het.

Argentinië het hard probeer, maar hulle kon nie hul hande op die bal kry nie en het uiteindelik die wedstryd met 'n teleurstellende vertoning afgesluit.

Die oorwinning is 'n groot hupstoot vir die Springbokke wat nou na die Rugbywêreldbeker in 2023 kyk.

Hulle sal vol vertroue wees nadat hulle die Rugbykampioenskap gewen het en sal 'n gedugte teenstander wees in Frankryk.