Twente-NAC

Afgelopen zondag speelde FC Twente tegen NAC Breda in de Grolsch Veste. De wedstrijd was een echte thriller, waarin beide teams kansen kregen om te scoren. Uiteindelijk wist FC Twente de overwinning te pakken dankzij een rake strafschop van Ricky van Wolfswinkel in de tweede helft.

De wedstrijd begon rustig, met beide teams die elkaar aftastten. NAC Breda was het eerste team dat een kans kreeg om te scoren, maar de inzet van Sydney van Hooijdonk ging net naast. FC Twente kreeg daarna ook een paar kansen, maar doelman Maarten Paes was in goede vorm.

In de tweede helft ging het tempo van de wedstrijd omhoog. FC Twente kreeg al snel een gouden kans om de score te openen, maar Van Wolfswinkel schoot op de paal. NAC Breda kwam daarna ook een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar de verdediging van FC Twente stond goed.

In de 76e minuut werd Van Wolfswinkel neergehaald in het strafschopgebied van NAC Breda. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees direct naar de stip. Van Wolfswinkel nam de penalty zelf en schoot de bal onberispelijk binnen. FC Twente leidde met 1-0.

NAC Breda probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te maken, maar het lukte niet meer. FC Twente hield stand en pakte zo de drie punten. Door deze overwinning staat FC Twente nu op de vijfde plaats in de Eredivisie. NAC Breda staat op de veertiende plaats.

De wedstrijd tussen FC Twente en NAC Breda was een echte thriller. Beide teams kregen kansen om te scoren, maar uiteindelijk was het FC Twente dat aan het langste eind trok. De overwinning is een opsteker voor FC Twente, dat doordeweeks nog een knap gelijkspel tegen Manchester United behaalde.

Voor NAC Breda is het verlies een tegenvaller. De Bredanaars hadden gehoopt op een goed resultaat in Enschede, maar het mocht niet zo zijn. NAC Breda zal volgende week proberen om de punten thuis te houden tegen FC Groningen.