I et samfunn preget av stadig større åpenhet og transparens, oppstår et paradoks: Vi blir stadig mer usynlige. I sosiale medier deler vi bilder av mat, fester og ferier, men bak fasaden skjuler vi ofte våre sanne følelser og utfordringer.
Som forfatter har jeg ofte kjent på denne usynligheten. Jeg setter ord på tanker og følelser, men når de trykkes og deles med verden, blir de ofte bare en del av den store informasjonsstrømmen. Leserens møte med teksten blir ofte kortvarig og overfladisk.
Et eksempel: En dag jeg følte meg spesielt sårbar, skrev jeg et dikt om ensomhet og lengsel. Jeg delte det på sosiale medier, og det fikk en del likes og kommentarer. Men bak de umiddelbare reaksjonene visste jeg at få hadde lest ordene mine ordentlig. De hadde glidd forbi som et lite blaff i den digitale natten.Denne usynligheten kan være forlokkende. Den gir oss en falsk følelse av frihet og anonymitet. Vi kan si og gjøre hva vi vil uten å måtte stå til ansvar. Men prisen vi betaler for denne usynligheten, er høy. Vi blir fremmedgjort fra hverandre og oss selv.
Så hva kan vi gjøre for å bryte denne usynlighetsmuren? Hvordan kan vi bli sett og hørt i et samfunn hvor overflaten ofte overdøver dybden?
Her er noen forslag:Å bryte usynlighetsmuren krever mot og sårbarhet. Men det er verdt det. Å bli sett og hørt er en grunnleggende menneskelig behov, og det er avgjørende for vår trivsel og lykke.
I en tid preget av stadig større usynlighet, la oss alle strebe etter å bli synlige. La oss dele våre historier, lytte til hverandre og skape et samfunn hvor det er plass til både det perfekte og det ufullkomne.
"Bare den som tør å være synlig, kan bli sett." - Paulo Coelho