Utrecht - Feyenoord: De strijd om de top van de Eredivisie

Afgelopen zondag stond de topper tussen FC Utrecht en Feyenoord op het programma. Beide teams waren tot dat moment ongeslagen in de Eredivisie, maar Feyenoord wist de punten mee naar Rotterdam te nemen. De wedstrijd eindigde in een 2-0 zege voor de Rotterdammers.

Een spannende wedstrijd

De wedstrijd begon spannend met kansen voor beide teams. Utrecht was de eerste die gevaarlijk werd, maar de kopbal van Bas Dost ging naast. Feyenoord antwoordde met een schot van Alireza Jahanbakhsh, maar ook die ging naast. Na een kwartier spelen was het wel raak voor Feyenoord. Orkun Kökçü gaf een mooie voorzet op Julián Álvarez, die de bal tegen de touwen kopte.

Utrecht probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar Feyenoord was de betere ploeg. De Rotterdammers kregen nog enkele kansen, maar wisten niet te scoren. Ruststand: 1-0 voor Feyenoord.

Feyenoord domineert na rust

Na rust was Feyenoord nog dominanter dan in de eerste helft. De Rotterdammers kregen kans op kans, maar wisten maar niet te scoren. In de 54e minuut was het dan toch raak. Jahanbakhsh gaf een voorzet op Kökçü, die de bal binnen schoot. 2-0 voor Feyenoord.

Utrecht probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar de Rotterdammers gaven niets weg. Feyenoord won verdiend met 2-0 en nam de eerste plaats over van Utrecht in de Eredivisie.

Een verdiende overwinning

Feyenoord was de betere ploeg in deze wedstrijd en verdiende de overwinning. De Rotterdammers waren dominanter, kregen meer kansen en speelden beter voetbal. Utrecht was niet bij machte om Feyenoord echt in de problemen te brengen.

Deze overwinning is een opsteker voor Feyenoord. De Rotterdammers staan nu eerste in de Eredivisie en lijken de belangrijkste kandidaat voor de titel. Utrecht zal zich moeten herpakken om aansluiting te houden bij de top van de Eredivisie.