Värnamo mot Häcken

Den 14 maj 2023 möttes Värnamo och Häcken på Finnvedsvallen i Värnamo. Matchen var en del av den sjätte omgången av Allsvenskan 2023. Värnamo hade inlett säsongen starkt, med tre segrar och två oavgjorda på sina fem inledande matcher. Häcken, som var regerande mästare, hade däremot haft en lite trögare start, med två segrar, två oavgjorda och en förlust på sina fem första matcher.

Matchen var välbesökt, med över 5 000 åskådare på plats. Solen sken från en klarblå himmel, och det var en fantastisk stämning på arenan. Värnamo inledde matchen starkast, och tog ledningen i den 20:e minuten genom en nick av Antonsson. Häcken kom dock tillbaka in i matchen, och kvitterade i den 35:e minuten genom en straff av Bengtsson. 1-1 var ställningen i halvtid.

I den andra halvleken var det Häcken som tog kommandot över matchen, och i den 60:e minuten tog de ledningen genom en frispark av Jeremejeff. Värnamo försökte att komma tillbaka, men Häcken försvarade sig bra, och lyckades hålla undan segern. Matchen slutade 1-2 till Häcken, som därmed tog sin tredje seger för säsongen. Värnamo förblev obesegrade, men matchen mot Häcken blev deras första förlust för säsongen.

Efter matchen hyllade Värnamos tränare, Jonas Thern, sina spelare för deras insats.

• – Jag är väldigt stolt över mina spelare, sa Thern. De kämpade verkligen, och vi skapade många chanser. Men Häcken är ett bra lag, och de var effektiva idag.

Häckens tränare, Per-Mathias Högmo, var också nöjd med sin lags insats.

• – Vi visste att det skulle bli en tuff match, sa Högmo. Värnamo är ett bra lag, och de har en bra publik. Men vi lyckades få med oss tre poäng, och det är det viktigaste.

Matchen mellan Värnamo och Häcken var en jämn och spännande match, som kunde ha slutat hur som helst. Men det var Häcken som lyckades dra det längsta strået, och ta med sig tre poäng från Finnvedsvallen.