Västerås SK mot Djurgården

Derbyt mellan Västerås SK och Djurgården har alltid varit en höjdpunkt i bandysäsongen. Två lag med en lång och anrik historia, som alltid ger varandra tuffa matcher.

I år var det Västerås SK som tog emot Djurgården på hemmaplan. Stämningen i ABB Arena var elektrisk när de båda lagen klev in på isen. Matchen började i ett högt tempo, och det var Västerås SK som tog ledningen tidigt i första halvlek. Djurgården kvitterade dock snabbt, och matchen var jämn i den första halvleken.

I den andra halvleken tog Djurgården över mer och mer av spelet. De skapade flera bra chanser, men det var Västerås SK som gjorde nästa mål. Med bara några minuter kvar av matchen kvitterade Djurgården, och matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det Djurgården som avgjorde matchen. Efter en snabb spelvändning hamnade bollen hos Marcus Bergwall, som sköt ett hårt skott som gick in i mål. Djurgården vann därmed matchen med 4-3.

Det var en tuff förlust för Västerås SK, men de kan vara stolta över sin insats. De gav Djurgården en riktigt tuff match, och det var bara små marginaler som avgjorde matchen.

För Djurgården var det en viktig seger. De tog sig upp till andra plats i tabellen, och de har nu allt i egna händer inför slutspelet.

Derbyt mellan Västerås SK och Djurgården är alltid en speciell match. Det är två lag som har en lång historia, och som alltid ger varandra tuffa matcher. Matchen i ABB Arena var inget undantag, och det var Djurgården som drog det längsta strået den här gången.