Västerås SK mot Malmö FF

I den 27:e omgången av Allsvenskan möttes tabelljumbon Västerås SK och serieledarna Malmö FF på Hitachi Energy Arena i Västerås. Inför matchen behövde Malmö vinna för att säkra SM-guldet redan den här omgången, men det ville sig inte för skåningarna.

Malmö tog ledningen tidigt i matchen genom Erik Botheims mål i den 16:e minuten. Västerås kvitterade dock i den 65:e minuten genom Pedro Ribeiro, och matchen slutade 1-1.

För Malmö innebär det att guldfirandet får vänta, medan Västerås tar en viktig poäng i kampen för att undvika nedflyttning. Tabellen toppas fortfarande av Malmö, men nu med bara ett poäng före tvåan BK Häcken.

Västerås SK:s tränare Andreas Alm var nöjd med sitt lags prestation.

- Vi gjorde en jättebra match och förtjänade att vinna, konstaterade han efter matchen. - Vi spelade med stort mod och självförtroende, och vi skapade många chanser.

Malmös tränare Milos Milojevic var besviken över resultatet, men hyllade Västerås för deras kämparglöd.

- Västerås var ett mycket bra lag i dag, och de förtjänade att få med sig något från matchen. Vi spelade inte tillräckligt bra, och vi måste lära oss av våra misstag.

Västerås SK och Malmö FF möts igen den 29 oktober på Eleda Stadion i Malmö i den sista omgången av Allsvenskan. Då har Malmö chans att säkra guldet på hemmaplan.

Vad händer nu?

• Malmö FF behöver vinna eller spela oavgjort i sin sista match mot BK Häcken för att säkra SM-guldet.
  • Västerås SK behöver vinna sin sista match mot IFK Göteborg för att ha chans att undvika nedflyttning.
  • BK Häcken behöver vinna sin sista match mot Malmö FF och hoppas på en Västerås-förlust för att vinna SM-guldet.

Vad betyder det här för Allsvenskan?

• Allsvenskan är fortsatt en mycket jämn liga, och det finns fortfarande mycket som kan hända i den sista omgången.
  • Västerås SK har tagit en viktig poäng i kampen för att undvika nedflyttning, men de är fortfarande inte helt säkra.
  • BK Häcken har chans att ta sitt första SM-guld på 14 år, men de måste vinna sin sista match och hoppas på en Malmö-förlust.

Vad tycker du om matchen? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!