Vitesse verslaat Twente en boekt eerste zege in eredivisie

Vitesse en FC Twente zijn zondagmiddag aan elkaar gewaagd in Arnhem. Het duel in de eredivisie eindigt in 1-0. Door de thuiszege pakt Vitesse de eerste punten van dit seizoen. Twente wacht daarentegen nog altijd op de eerste overwinning.

Vitesse begint voortvarend aan de wedstrijd en krijgt in de beginfase een aantal kansen. Het is echter Twente dat op voorsprong komt. Ricky van Wolfswinkel kopt na een kwartier spelen een hoekschop binnen. Vitesse antwoordt nog voor rust via Matus Bero. Hij profiteert van een misverstand in de verdediging van Twente en schiet de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft is Vitesse de bovenliggende partij. De thuisploeg krijgt een aantal goede kansen, maar weet lange tijd niet te scoren. In de slotfase valt de winnende treffer toch nog. Anass Achahbar kopt in de 85e minuut een voorzet van Maximilian Wittek binnen.

Door de zege klimt Vitesse naar de dertiende plaats in de eredivisie. Twente staat na drie wedstrijden nog altijd onderaan met nul punten.

Vitesse-trainer Thomas Letsch is tevreden met de overwinning, maar ziet ook nog ruimte voor verbetering. "We hebben voor het eerst dit seizoen gewonnen en dat is belangrijk", zegt hij na afloop. "Maar we hebben ook nog veel kansen gemist. Dat moeten we in de komende wedstrijden verbeteren."

Twente-trainer Ron Jans is teleurgesteld over het resultaat, maar ziet ook lichtpuntjes. "We hebben vandaag goed gespeeld", zegt hij. "Maar we maken nog te veel fouten. Daardoor verliezen we deze wedstrijd."

Volgende week zondag speelt Vitesse uit tegen FC Groningen. Twente ontvangt dan sc Heerenveen.