\Viva Italia\ of toch \Vive la Belgique\?

Op een warme zomeravond in Rome werd het Stadio Olimpico het toneel van een bloedstollende strijd tussen Italië en België. De wedstrijd, die behoorde tot de UEFA Nations League, beloofde spektakel en spanning. En dat kregen de toeschouwers ook.

Een flitsende start voor de "Azzurri"

De Italianen begonnen furieus aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut opende Andrea Cambiaso de score met een knappe volley. Het publiek ging uit zijn dak en de "Azzurri" leken op weg naar een simpele overwinning. Maar de "Rode Duivels" uit België lieten zich niet kisten.

De Rode Duivels krabbelen terug

In de 42e minuut scoorde Maxim De Cuyper de gelijkmaker voor België. De wedstrijd was weer helemaal open en de spanning steeg met de minuut. Na de rust sloeg België nog eens toe. Leandro Trossard krulde een prachtige vrije trap binnen, waardoor de "Rode Duivels" op voorsprong kwamen.

Rood voor Italië

Toen de wedstrijd op zijn hoogtepunt was, gebeurde er iets onverwachts. Leonardo Bonucci, de Italiaanse aanvoerder, kreeg een rode kaart na een zware charge op Eden Hazard. Met tien man leek het einde verhaal voor de Italianen.

Maar de "Azzurri" gaven niet op. Met veel strijd en passie wisten ze de Belgische aanvallen af te bluffen. In de slotfase van de wedstrijd kregen ze zelfs nog een paar kansen om de gelijkmaker te scoren. En in de 92e minuut was het raak. Giovanni Di Lorenzo kopte de bal binnen na een prachtige voorzet van Nicolo Zaniolo.

Een gelijkspel met een bitterzoete nasmaak

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Beide teams hadden hun kansen gehad, maar uiteindelijk bleven ze steken op een punt. Voor België was het een goed resultaat, gezien de omstandigheden. Voor Italië voelde het misschien als een gemiste kans, maar ze konden trots zijn op hun strijdlust en veerkracht.

Na de wedstrijd konden de supporters van beide teams genieten van een prachtige zonsondergang boven het Colosseum. Het was een passend einde aan een memorabele avond voetbal, waarin beide teams hadden laten zien waarom ze tot de top van Europa behoren.

Of het nu "Viva Italia" of "Vive la Belgique" was, de fans hadden genoten van een onvergetelijke wedstrijd. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait in de sport.