VVV Jong Ajax

VVV-Venlo is een Nederlandse voetbalclub uit Venlo. De club werd opgericht in 1903 en speelt sinds 2017 in de Eerste Divisie. Jong Ajax is het tweede elftal van AFC Ajax. Het elftal speelt in de Eerste Divisie, het tweede niveau van het Nederlandse voetbal.

Op 13 augustus 2023 speelden VVV-Venlo en Jong Ajax tegen elkaar in de Eerste Divisie. De wedstrijd werd gespeeld in het Seacon Stadion-De Koel in Venlo. VVV-Venlo won de wedstrijd met 2-1.

De wedstrijd was een spannende strijd. Beide teams creëerden kansen, maar het was VVV-Venlo dat uiteindelijk aan het langste eind trok. De overwinning was belangrijk voor VVV-Venlo, dat daardoor steeg naar de derde plaats in de Eerste Divisie. Voor Jong Ajax was de nederlaag een tegenvaller, maar het team blijft koploper in de competitie.

Hoogtepunten van de wedstrijd

• VVV-Venlo scoorde het eerste doelpunt in de 20e minuut door een doelpunt van Jay Idzes.
  • Jong Ajax maakte gelijk in de 35e minuut door een doelpunt van Naci Ünüvar.
  • VVV-Venlo won de wedstrijd in de 75e minuut door een doelpunt van Sven Braken.

De wedstrijd was ook een speciale dag voor VVV-Venlo-speler Vito van Crooij. De verdediger speelde zijn 250ste wedstrijd voor de club. Van Crooij is een belangrijk onderdeel van het team en is al jarenlang een vaste waarde in de verdediging.

Na de wedstrijd was Van Crooij blij met de overwinning. "Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben het goed gedaan", zei hij. "Het is altijd speciaal om voor deze club te spelen en ik ben trots op wat we hebben bereikt."