Westerloos feestje in Mechelen?

Wel, neen, niet écht, maar toch een beetje.

Bijna ieder jaar trekt KVC Westerlo op bezoek bij KRC Mechelen. En bijna ieder jaar beleven de rood-gelen daar mooie momenten. Ook dit jaar was dat het geval, al duurde de vreugde maar een half uurtje.

De Mechelaars begonnen immers furieus aan de wedstrijd. Al in de 4de minuut trapte Onuachu (jawel, die Onuachu!) de bal tegen de netten na een foutje van Westerlo-doelman Bolat. Maar de bezoekers lieten zich niet uit hun lood slaan.

En goed ook, want in de 32ste minuut trok de jonge belofte Théo Bongonda de score gelijk met een knap staaltje individuele klasse. Hij nam de bal aan op de rand van de zestien, draaide zich weg van zijn tegenstander en schoot de bal onhoudbaar binnen.

Het was de eerste goal van het seizoen voor Bongonda, die dit seizoen voor het eerst basisspeler is bij Westerlo. "Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen", zei hij na afloop. "We hebben hard gewerkt en verdienden een punt."

Na de rust zakte het tempo van de wedstrijd wat in. Mechelen had wat meer balbezit, maar Westerlo kwam enkele keren gevaarlijk uit de hoek. In de 72ste minuut brak Lior Refaelov de ban voor de thuisploeg. De Israëliër kreeg veel ruimte en schoot de bal onhoudbaar binnen.

Westerlo bleef tot het einde toe knokken, maar kon geen gelijkmaker meer forceren. Het bleef uiteindelijk 2-1 voor Mechelen, maar de rood-gelen konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze hadden gestreden voor wat ze waard waren en hadden uiteindelijk maar nipt verloren van een tegenstander die op papier sterker was.

En zo werd het toch nog een beetje een Westerloos feestje in Mechelen. Niet met een overwinning, maar wel met een goed gevoel en een puntje dat hen dichter bij het behoud brengt.