Willem II boekt klinkende zege op RKC Waalwijk

Willem II heeft zondagmiddag een klinkende zege geboekt op RKC Waalwijk. In eigen huis werd het 3-0 voor de Tricolores van trainer Kevin Hofland. Kyan Vaesen, Ringo Meerveld en Roshon van Eijma (eigen doelpunt) maakten de doelpunten.
De wedstrijd begon voortvarend voor Willem II. Al na acht minuten was het Kyan Vaesen die de score opende. De aanvaller profiteerde van een fout in de RKC-defensie en schoot de bal koelbloedig binnen.
Tien minuten later verdubbelde Ringo Meerveld de voorsprong. De verdediger kopte een corner van Pol Llonch raak.
Na rust bleef Willem II de bovenliggende partij. In de 52e minuut werd de wedstrijd beslist. Een voorzet van Vaesen werd door Roshon van Eijma ongelukkig in eigen doel gewerkt.

RKC Waalwijk kon geen vuist maken tegen Willem II. De Waalwijkers waren nauwelijks gevaarlijk en kwamen niet verder dan een paar afstandsschoten. Willem II had de wedstrijd vrij eenvoudig onder controle en speelde de wedstrijd rustig uit.

Door de zege klimt Willem II naar de vijfde plaats in de Eredivisie. RKC Waalwijk blijft hekkensluiter met nul punten uit vijf wedstrijden.