Willem II - Fortuna: Een onverwachte ontknoping

In het voetbal kan alles gebeuren, zo blijkt maar weer uit de wedstrijd tussen Willem II en Fortuna. De Tilburgers begonnen voortvarend en leken op weg naar een gemakkelijke overwinning, maar de Limburgers knokten zich terug in de wedstrijd en zorgden voor een onverwachte ontknoping.

Een bliksemstart voor Willem II

Willem II begon de wedstrijd met veel energie en creëerde al vroeg kansen. In de 10e minuut opende topscorer Jizz Hornkamp de score met een prachtige volley. De thuisploeg bleef daarna druk zetten en had het beste van het spel.

Fortuna had moeite om onder de druk van Willem II uit te komen, maar kwam na een half uur spelen toch op gelijke hoogte. Een scherpe voorzet van Zian Flemming werd binnengetikt door Emil Hansson.

Fortuna knokt zich terug

Na de gelijkmaker kwam Fortuna beter in de wedstrijd en begon het meer aan te vallen. De Limburgers creëerden enkele goede kansen, maar wisten niet te scoren.

In de tweede helft bleef Fortuna de betere ploeg. De ploeg uit Sittard combineerde beter en creëerde meer kansen. In de 70e minuut kreeg Fortuna een penalty na een handsbal van Willem II-verdediger Leeroy Owusu.

Zian Flemming benutte de penalty koelbloedig en bracht Fortuna op voorsprong. De Tilburgers probeerden nog wel terug te komen, maar Fortuna hield stand en won met 2-1.

Een onverwachte ontknoping

De overwinning van Fortuna was een verrassing. Willem II was de favoriet, maar de Limburgers knokten zich terug in de wedstrijd en verdienden uiteindelijk de overwinning.

Voor Fortuna is de overwinning een opsteker in de strijd tegen degradatie. De ploeg klimt naar de 10e plaats en heeft nu 3 punten voorsprong op de streep.

Voor Willem II is de nederlaag een tegenvaller. De Tilburgers staan nu 8e en zien de top 5 verder weggaan.