Willem II grijpt de drie punten tegen RKC Waalwijk en zet de succesvolle start in de eredivisie voort

In een enerverend duel heeft Willem II een ruime zege behaald op RKC Waalwijk. De Tilburgers wonnen met 3-0 en boekten daarmee hun tweede overwinning in de nog jonge eredivisiejaargang.

Willem II begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel een aantal kansen. Het was echter RKC Waalwijk dat op voorsprong kwam. Na een goede voorzet van Mats Seuntjens kon Kyan Vaesen de bal in het doel koppen.

Willem II liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 30e minuut. Ringo Meerveld scoorde met een prachtig afstandsschot. Net voor rust kreeg RKC nog een grote kans op de voorsprong, maar Vurnon Anita redde knap.

Na rust was het Willem II dat het initiatief nam. De Tilburgers kregen diverse kansen, maar wisten niet te scoren. In de 52e minuut was het echter wel raak. Roshon van Eijma maakte ongelukkig een eigen doelpunt.

RKC Waalwijk probeerde nog terug in de wedstrijd te komen, maar Willem II gaf niets meer weg. De Tilburgers hielden stand en boekten zo hun tweede zege van het seizoen.

Door de overwinning stijgt Willem II naar de vijfde plaats in de eredivisie. RKC Waalwijk blijft hekkensluiter.