Willem II PSV

In de Brabantse derby tussen Willem II en PSV was het laatstgenoemde dat aan het langste eind trok. Met 0-2 wist de Eindhovense formatie de overwinning naar zich toe te trekken, waardoor het nog steeds foutloos is dit seizoen.

Het was Ricardo Pepi die beide doelpunten voor zijn rekening nam. De Amerikaanse spits opende na rust de score en verdubbelde in de slotfase de voorsprong van PSV. Willem II bood kranig verweer, maar kon geen vuist maken tegen de Eindhovenaren.

PSV blijft door de zege koploper in de Eredivisie. Het heeft nu 18 punten uit zes wedstrijden. Willem II staat met negen punten uit acht wedstrijden op de elfde plaats.

Analyse:

PSV was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar Willem II wist goed stand te houden. De Tilburgers kregen zelfs de beste kans van de eerste helft, maar Cisse Sandra faalde oog in oog met PSV-doelman Walter Benitez.

Na rust kwam PSV beter uit de startblokken en nam het snel de leiding. Pepi scoorde na een mooie combinatie met Anwar El Ghazi. Willem II probeerde nog terug te komen, maar kwam niet meer tot scoren. Sterker nog, Pepi maakte in de slotfase aan alle illusies een einde door de 0-2 te maken.

:

PSV was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Het was vooral in de tweede helft dat het verschil in kwaliteit zichtbaar werd. Willem II bood kranig verweer, maar kon uiteindelijk geen vuist maken tegen de Eindhovenaren.

PSV blijft door de zege koploper in de Eredivisie en lijkt een goede kans te maken op de landstitel. Willem II zal moeten oppassen om niet in de degradatiezone te belanden.