Wolverhampton – Liverpool

Kaiken piti olla mukava. Ainutlaatuisen ja jännittävän ottelun piti olla rauhallinen, hiljainen ja täydellinen. Niin ei valitettavasti käynyt, sillä Liverpoolin ja Wolverhamptonin välinen ottelu kääntyi kaaokseen.

Ottelun alkaessa tilanne oli vielä rauhallinen. Liverpool aloitti hyökkäyksellä, mutta Wolves puolusti tiukasti eikä päästänyt Redsjä maalipaikoille. Kun peliä oli pelattu noin 20 minuuttia, tapahtui jotain odottamatonta.

Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Wolvesin maalivahti José Sá torjui vedon häikäisevällä tavalla. Salah menetti kuitenkin tasapainonsa ja kaatui Wolvesin puolustajan Conor Coadyn päälle.

Kaikki katseet kääntyivät erotuomariin, joka vihelsi heti pilkun Liverpoolin hyväksi. Salah asteli varmasti pilkulle ja laukoi pallon sisään.

Liverpool oli siirtynyt 1-0-johtoon, mutta tästä alkoi Wolvesin raivo. Heidän mielestään Salahin kaatuminen oli ollut filmausta eikä pilkkua olisi pitänyt viheltää. Pelaajat ja valmentajat protestoivat kiivaasti, mutta erotuomari pysyi päätöksessään.

Wolvesin raivo muuttui pian väkivallaksi. He alkoivat heitellä pulloja ja muita esineitä kentälle, ja yksi pullo osui Salahin päähän. Salah kaatui maahan ja joutui hoidettavaksi. Ottelu keskeytettiin välittömästi.

Vasta noin tunnin kuluttua ottelua päästiin jatkamaan. Liverpool oli raivoissaan, ja he purkivat raivoaan Wolvesin puolustuksen päälle. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Liverpoolin Darwin Núñez teki 2-0-maalin, ja peli näytti jo ratkenneelta.

Wolves ei kuitenkaan luovuttanut. He jatkoivat taistelua ja onnistuivat tekemään kavennusmaalin vain muutamaa minuuttia ennen loppua. Lopputulos oli 2-1 Liverpoolin hyväksi, mutta ottelun todellinen tarina oli kaaos ja väkivalta.

Tapahtumat Wolverhamptonissa ovat jättäneet pysyvän tahran jalkapalloon. Tämä oli yksi niistä harvoista kerroista, kun ottelu on jouduttu keskeyttämään väkivallan takia, ja se on muistutus siitä, että jalkapallo on vain peli ja sen pitäisi pysyä sellaisena.